ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET (Diksiyon)

Konuşurken dinlenen, spotlar yanmadan kendi ışığıyla ortalığı aydınlatan, hayranlıkla izlenen, sunumların, sahnelerin, radyoların aranılan sesi olmak birçoğumuzun hayali. Öğretmenler, spikerler, avukatlar, doktorlar, psikologlar, siyasetçiler… Evde çocuğumuz, okulda öğrencimiz, muayenehanede hastamız, takside müşterimiz, televizyonda izleyenimiz, radyoda dinleyenimiz, seçim alanlarında seçmenimiz bizi dinliyor, izliyor, anlamaya çalışıyor… Gerçekten bilgimizi fikrimizi onların anlayacağı şekilde anlatabiliyor muyuz?

Kelimeleri doğru telaffuz etmek, akıcı konuşabilmek, cümleleri hak ettikleri vurgu ve tonlamalarla kullanabilmek bu eğitimin amacıdır.

Evet toplum önünde konuşurken yerinden çıkacak gibi olan kalbimizi sakinleştirebilir, heyecanımızı yenebiliriz. Birlikte başarabilir, gerçek bir hatip olabiliriz.